תפריט צרו קשר

השאירי פרטים

כאבי מפרקים בגיל המעבר

אבי מפרקים הם אינם דבר נעים, כאבי מפרקים יוצרים מגבלות תנועתיות ובמקרים מסוימים נכות תפקודית כאשר הם מופיעים בחוזקה. ישנם גורמים שונים אשר יכולים לגרום לכאבי מפרקים, לא רק בגיל המעבר. בין הגורמים אשר יכולים לגרום לכאבי מפרקים ניתן להזכיר זיהומים, מתח נפשי, עייפות וגורמים גנטיים. אך גם גיל המעבר משפיע על כאבי מפרקים וגורם להחמרתם. הכאבים יכולים לבוא לידי ביטוי בברכיים, בכתפיים, בצוואר, המרפקים והידיים.

עיקר הבעיה היא בקרב נשים אשר סבלו מכאבי פרקים עוד בטרם הגיעו לגיל המעבר.  אך כאשר הם מגיעות לגיל המעבר ישנה החמרה של התסמינים וכאבי הפרקים עלולים לגרום לנשים סבל רב.

המחקרים מראים בפירוש שקיים קשר סטטיסטי בין גיל המעבר (הירידה באסטרוגן) לבין החמרת התסמינים; אם נשווה זאת לגברים באותו הגיל, אצל הנשים הסיכון הוא גבוה פי 3. הסיבה לכך היא שהירידה ברמת האסטרוגן מביאה להיווצרות דלקות, הסברה המקובלת היא שהאסטרוגן משבש פעילות החומצה הארכידונית אשר גורמת להפחתת דלקות. וכאשר רמות האסטרוגן יורדות ישנו עודף בחומצה זו.

טיפולים הורמונליים מגלים יעילות מסוימת, אך מצד שני ישנם גם מחקרים המטילים בכך ספק. אך גם אם אנו מקבלות טיפול הורמונלי, עלינו לזכור שיש לטיפולים אלו גם תופעות לוואי ויש לעשות בהם שימוש זהיר. טיפולים טבעיים ושינויים תזונתיים יכולים במקרים רבים להשיג תוצאות טובות יותר וללא תופעות לוואי.

למעלה